Румен Димитров е девети на троен скок в Цюрих

Румен Димитров е девети на троен скок в Цюрих | StandartNews.com

Пламен Вълков, пратеник на "Стандарт"

Дебютантът на европейското в Цюрих Румен Димитров зае престижното девето място във финала на троен скок. В най-добрия си опит той постигна 16.43 м, като само 11 см го отделиха от осмицата. Шампион на Европа стана Бенжамин Компоаре (Фр) със 17.46 м, което е №1 за сезона в Европа.

„Доволен съм много, коментира след състезанието Димитров. - С всяко едно състезание се вдигах. Чувствах се добре преди финала. Но още на първия опит започнаха да ми крампират краката. Това е защото няма достатъчно подготовка. Работя и съчетавам с това тренировките. Щастлив съм. Доволен съм. Слаб е резултатът ми днес. Но като цяло съм доволен от това, че стигнах до първи финал на голямо първенство. Надявам се да не е последен. Сигурно това ще бъде обаче последният ми старт за сезона. Нямам възможност да ходя по състезания, защото трябва да работя. Не съм подготвен. Никога не съм имал старт през ден. Не съм готов за такова напрежение. Останалите 11 човека са големи атлети – олимпийски и световни медалисти. Не успявам да тренирам всеки ден. Работата ми е свързана с път. Вървя с чантичката с дрехите за тренировка. Където завърши работното ми време, обличам екипа и започвам да тренирам". Димитров бе четвъртият от дебютантите в нациолния тим, който стига финал в Цюрих.

Българите в Цюрих днес

11,04 ч (бъл.вр) - гюле - квалификация Радослава Мавродиева, 11,35 ч - скок на височина - квал. Венелина Венева-Матеева, Мирела Демирева, 12,13 м - 3000 м с преп - полуфинал Силвия Дънекова, 20,46 ч - скок на височина - ФИНАЛ - Тихомир Иванов, 21,25 ч - 200 м (ж) - ФИНАЛ, 22,49 ч - 200 м (м) - ФИНАЛ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай