Разкритие. Как са спасили живота на Джокович

Чудесата, които е направил лекарят му

Разкритие. Как са спасили живота на Джокович | StandartNews.com

Доктор Игор Четойевич е лекарят, спасил кариерата на Новак Джокович. След неговата намеса Ноле започва с големия си поход към рекордите в тениса, пише Блиц..

60-годишният  доктор Четойевич е етнически сърбин, роден в Босна и Херцеговина - в град Бугойно, близо до Сараево. Той е известен диеотолог и учи клиентите си на здравословен начин живот и правилно хранене. Живял е в САЩ, но в момента живее и работи основно в Кипър. 

Мой близък, който е запознат отблизо със спорта, ми каза за Джокович. Той играеше тогава в Австралия, където вървеше Откритото първенство на страната.

Това беше преди 12 години. Гледах мача и видях как Джокович страда на корта, как не може да диша. Мисля, че играеше четвъртфинал с Цонга (б.р. - двубоят е през 2010 година в Мелбърн, където Джокович губи драматично след пет сета). Представяше се много добре в първите часове на срещата, но в продължение на мача започна да губи сили. Започна да губи точки, взимаше медицински таймаут, почивки заради проблем с дишането.

 Аз се срещнах тогава с Джокович за първи път. Поставих го на моите машини и проверих за какво става дума. Веднага се оказа, че Джокович приема лоша храна, в организма му се бяха натрупали много токсини.

Последва моите съвети, ставаше все по-добър и кариерата му експлодира положително, когато ги нямаше тези пречки. Тогава той също започна да говори за проблемите с глутена, лактозата, захарта и т.н. Благодарен съм, че Новак имаше отворено съзнание, не е себичен и обича да помага на другите хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай