Първите думи на Ериксен след ужаса

На халфа ще му бъде поставен дефибрилатор

Първите думи на Ериксен след ужаса | StandartNews.com

Лекарят, който се погрижи за датския футболист Кристиан Ериксен, след като получи сърдечен арест на терена, говори пред германските медии за момента, в който върна полузащитника обратно към живота.

Дебрифибрилацията, която  била приложена на 29-годишния плеймейкър след няколко минути сърдечен масаж, е била решаваща, сподели германския  доктор Йенс Клайнефелд за медийна група Функе в интервю. 

„Около 30 секунди по-късно, играчът отвори очите си и можех да говоря с него. Това беше ключов момент, защото в такива извънредни ситуации във всекидневния живот, шансовете за успех са далеч по-малки“. Клайнефелд заяви, че погледнал полузащитника на Интер и го попитал „Е, с нас ли си отново?“.  Датчанинът отговорил: „Да, с вас съм“ и „По дяволите, само на 29 години съм“. 

"Тогава разбрах, че мозъкът му не е увреден и той е отново сред живите“, допълни лекарят.

„Бях 99%  сигурен на стадиона, че той ще пристигне в болницата и ще остане в стабилно състояние“, завърши д-р Клайнефелд, цитиран от БНР.

„След като Кристиан премина различни изследвания на сърцето, бе решено, че трябва да му поставен дефибрилатор. Това устройство е необходимо след сърдечен удар поради смущения на пулса“, се казва в изявление на Датската футболна федерация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай