Прогрес. Връщаме се с точка от Белфаст

Завършихме с нулево равенство със Северна Ирландия

Прогрес. Връщаме се с точка от Белфаст | StandartNews.com

В третия двубой от световните квалификации нашият национален тим успя да се пребори за точка. Това стана при нулевото равенство в гостуването на физически коравия тим на Северна Ирландия.

Първият удар в мача бе на Магетис в 10-ата минута, когато не успя да затрудни Наумов с глава. Малко по-късно в 17-ата минута гол на домакините бе отменен заради нарушение на Далас срещу Цветанов.

Играчът на домакините фаулира футболистът на Локомотив (Пд), след което подаде на Магенис и той реализира отблизо, но вече играта беше спряна. 

Нашите поискаха дузпа през първото полувреме, но такава нямаше. Реферът Игал Фрид даде знак играта да продължи, тъй като ръката на Джони Евънс бе прилепена.

В 17-ата минута гол на домакините бе отменен заради нарушение на Далас срещу Цветанов.

В 22-та минута домакините удариха греда, след като Далас бе оставен непокрит да стреля с глава.

Магенис с глава пропусна в 25-ата минута. В 33-ата минута след центриране от фаул удар с глава на Антов мина над горната греда. Поредната неприятна новина за Петров бе, че капитанът Костадинов получи травма и трябваше да бъде заменен принудително от Петър Витанов.

В 48-та минута наумов спаси коварен удар на Уайт.

И през втората част подчертаното надмощие на домакините продължи. 

България можеше да стигне до успеха в добавеното време на мача. Десподов центрира от корнер, Митко Илиев бе оставен непокрит и отправи удар с глава, но Пийкок-Фаръл успя да спаси. 

В крайна сметка - първа точка за новия селекционер на държавния ни тим Ясен Петров. Равенството е справедливо.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай