Продължават да мотаят BG журналистите за Джошуа - Пулев

ММС и Външно министерство се намесват за да помогнат

Продължават да мотаят BG журналистите за Джошуа - Пулев | StandartNews.com

Има развитие по казуса с недопускането на български журналисти за отразяване на очаквания с голям интерес боксов сблъсък в тежка категория между българина Кубрат Пулев и англичанина Антъни Джошуа. Вчера стана ясно, че за мача, в който са заложени 4 шампионски титли и ще се проведе на стадион „Уембли“ в Лондон тази събота, българските журналисти, са грозно дискриминирани от промоутърската компания „Matchroom Boxing Limited“.
Тя е собственост на личния мениджър на британеца Еди Хърн и от нея родните медии трябва да получат акредитации за сблъсъка.
Оттам обаче непрестанно се подиграват и мотаят родните представители на медиите като изгелжда все по-вероятно да няма изобщо български журналисти на двубоя.
Отказан бе и достъп дори и на българския коментатор Огнян Георгиев, който ще коментира за платформата DANZ.
„Matchroom Boxing Limited“ е оторизирана от британските власти да издава на желаещите журналисти специално одобрено от властите писмо за освобождаване от задължителната 14-дневна карантина.
От компанията обаче постоянно измислят причини, за да не допуснат групата от 12 български представители на медии, които са изявили желание да отразят на място срещата, като са предоставили всичко необходимо.
От „Matchroom“ първо обявиха, че само британските власти могат да допуснат български журналисти на територията на страната без карантина. След намеса на Министерството на младежта и спорта на България и помощ от Външно министерство, се оказа, че това не е вярно.
„Освободени от карантинен период са журналисти, които идват по работа във Великобритания“, пишат британците на своите колеги от Министерството на спорта.
Последва нова версия на „Matchroom“: българите са закъснели с акредитациите. Всъщност, за тях не са поставени краен срок, дори не са давани опции.
Последва ново оправдание: българските журналисти трябва да стоят 7 дни в изолационен „балон“ (хотелът, в който е настанен и Пулев), а това означава, че трябва да излязат от него дни след края на двубоя между Пулев и Джошуа.
В същото време обаче Антъни Джошуа влезе във въпросния балон едва днес, което би означавало, че самият той нарушава тези правила. Реално обаче такива разпоредби няма и това бе категорично обяснено от Британското министерство, което прати отговор на спортния министър Красен Кралев.
„Българските представители на медии трябва да предоставят международна журналистическа карта, писмо от работодателя, което да съдържа лични данни, име и адрес за контакт на работодател или главния редактор, както и потвърждение, че се пътува до Обединеното кралство служебно“, се казва в писмото.
Робърт Смит от Британския боксов съвет също любезно отговори на българските журналисти, че могат да отразят двубоя на Пулев срещу Джошуа без преди това да бъдат поставени в 7-дневна изолация и че всичко зависи от промоутърската агенция.
„Matchroom“ веднага намират друго оправдание, за да не допуснат българи: Няма свободни места в хотела, в който са настанени екипите. Проверката обаче показва, че има дори цял свободен етаж.
Каква е причината за действията на хората на Еди Хърн всеки сам може да прецени, но истината е, че компанията прави всичко възможно нито един български журналист да не отразява мача на Острова. 

Още по темата: Скандал: Не пускат BG журналисти на Джошуа - Пулев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай