Приключва V кръг на Шампионската лига

Три отбора са с шанс за предсрочно класиране за осминафиналите

Приключва V кръг на Шампионската лига | StandartNews.com

Днес приключва петия кръг от груповата фаза в най-комерсиалния турнир по футбол - Шампионска лига. Три състава имат шанс предсрочно да се класират за осминафиналите на турнира, където вече са победителят за 2020 година Байерн, Манчестър Сити, Челси, Севиля, Барселона, Ювентус, Ливърпул и Порто.

В група "Е" Севиля и Челси вече са сигурни участници в елиминациите, но сега двата тима излизат в пряк сблъсък за първото място в групата. Краснодар и Рен също има за какво да играят. Двата тима ще се борят за 3-ата позиция, която дава шанс за продължаване в Лига Европа напролет.

Ситуацията в група "F" е доста сложна. Борусия (Дортмунд) има шанс още днес да намери място на 1/8-финалите, ако не загуби в домакинството си на Лацио. "Орлите" обаче ще се борят с всички сили за победата на "Сигнал Идуна Парк", тъй като тя също ще ги прати в следваща фаза. Има шанс и двата тима да се класират напред, ако мачът помежду им завърши наравно, а в същото време Брюж не успее да победи Зенит.

В група "G" също са известни имената на отборите, които продължават напред. Това са Барселона и Ювентус. Каталунците имат три точки повече от тима от Торино и може още днес да си гарантират първото място в крайното класиране, ако победят Ференцварош и Юве не победи Динамо (Киев).

В група "Н" Манчестър Юнайтед е на една точка от класиране напред. "Червените дявои" ще намерят място в следващата фаза, ако не загубят днешното си домакинство на Пари Сен Жермен Евентуален успех може дори да гарантира първото място на англичаните в крайното класиране в групата, стига РБ Лайпциг да не спечели в гостуването си на Истанбул Башакшехир.

Шампионска лига, групова фаза, V кръг:

От 19:55 часа:

Краснодар - Рен

Истанбул Башакшехир - РБ Лайпциг

От 22:00 часа:

Севиля - Челси

Борусия (Дортмунд) - Лацио

Брюж - Зенит

Ювентус - Динамо (Киев)

Ференцварош - Барселона

Манчестър Юнайтед - Пари Сен Жермен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай