Президентът на европейското джудо благодари на България

Уверен съм, че Българската джудо федерация ще направи всичко възможно, за да организира и проведе бъдещите Европейски шампионати по джудо през 2022 г на възможно най-високо ниво, категоричен е Сергей Соловейчик

Президентът на европейското джудо благодари на България | StandartNews.com

Президентът на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик благодари със специално писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев за отличното провеждане от страна на България на Европейската отворена купа по джудо. Престижната проява се проведе на през февруари в "Арена Армеец" с участието на 250 състезатели от 36 държави, като лично Сергей Соловейчик бе специален гост на състезанието, което носи точки за олимпийската ранглиста. 
"От името на Европейския съюз по джудо изравявам нашите най-искрени поздрави, написа Соловейчик до премиера Борисов и министър Кралев. - Целият екип на Европейския съюз по джудо изразява своите комплименти за нивото на организация и професионалното сътрудничество с организационния комитет. Бих искал да Ви благодаря за вниманието и подкрепата, оказани на нашия спорт, както и да споделя с Вас нашата увереност, че Българската джудо федерация ще направи всичко възможно, за да организира и проведе бъдещите Европейски шампионати по джудо през 2022 г на възможно най-високо ниво", завършва писмото на президента на Европейския съюз по джудо. Злато за България в категория до 100 кг спечели Борис Георгиев, а Даниел Дичев взе среброто същата категория, а имаме и две седми места. За организирането на Европейската купа тази година и на Европейския шампионат през 2022 г. Министерският съвет на Република България отпусна допълнителни средства по бюджета на ММС в размер на 2 300 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай