През юни решават за US Open

Надпреварата засега остава през август

През юни решават за US Open | StandartNews.com

Организаторите на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open ще решат през юни дали надпреварата да я има през 2020. Съществува малка вероятност двубоите на "Флашинг Медоус" в Ню Йорк да се изиграят без публика.

"Може и да играем без зрители. Към момента всички възможни решения са на масата пред нас. Нека бъдем честни и да кажем, че не желаем и не трябва да се стига до мачове пред празни трибуни. Това не би било в духа на тениса. Става дума за здравето и благоденствието на всички, фенове, състезатели и поддържащите екипи на турнира", заявиха организаторите на US Open.

Откритото първенство на САЩ трябва да се проведе от 31 август до 13 септември. До момента Ню Йорк пострада най-много от пандемията с COVID-19 в САЩ, като починалите след заболяване от новия вирус в града са над 10 хиляди.

Откритото първенство на Франция беше преместено за периода 20 септември-4 октомври. Всяка година "Ролан Гарос" се играе през май. Провеждащият се по традиция през юни "Уимбълдън" беше отменен заради пандемията от коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай