Прандели ревна срещу чужденци

Прандели ревна срещу чужденци | StandartNews.com

Италианският футбол привлича твърде много чужденци, оплака се селекционерът на Италия Чезаре Прандели на първата си пресконференция преди мачовете с България и Чехия.

"Не бива само да шумим по медиите, а да направим програма за младите. Ако аз бях клубен президент, бих налагал свои кадри. Имаме таланти, но те не получават подкрепа", оплака се Прандели по повод факта, че върна Тиаго Мота от ПСЖ в състава, тъй като не намира по-добър в серия "А".

Той коментира и погрома на тифозите на "Рома". "За съжаление футболът става все повече арена на сблъсъци, а не на срещу между хората. Ако се правим на слепи, проблемът ще се задълбочи сериозно. Нещата не са безнадеждни", завърши Чезаре Прандели.

Той е впечатлен от "Наполи" и "Интер", а като трансфер - от този на Игуаин. "6-7 отбора са класа над останалите, ще направят свое си първенство", прецени Прандели.

Код "България" в скуадрата

Чезаре Прандели забрани на италианците да говорят за Мондиал 2014 и нареди: Мислете само за България. "Те могат да ни създадат проблеми, както го направиха в София", сподели селекционерът. После хлъзгаво се измъкна на всякакви въпроси за тактиката. "Монтоливо плеймейкър? Дефинирайте ми плеймейкър? Де Роси в защита? Не се отказвам. Затова съм взел толкова много играчи, имам доста тактически варианти според съперника", сподели Прандели и посъветва Балотели как да стане велик играч: "Като играе пълни 90 минути без да се поддаде на нито една провокация".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай