Посрещнаха Канибала като герой (ОБЗОР)

Посрещнаха Канибала като герой (ОБЗОР) | StandartNews.com

Бунтове в Колумбия заради сух режим по време на битката с Уругвай

Луис Суарес бе посрещнат с овации и песни на летище "Караско" в Монтевидео. Той напусна Бразилия часове преди мача с Колумбия утре. Стотици се изсипаха, за да го подкрепят след тежкото наказание на ФИФА. Нападателят бе принуден да се прибере у дома, след като отнесе 9 мача и забрана да не припарва до стадион за четири месеца. Сред посрещачите бе и президентът Хосе Мухика, който се бе строил на пистата. Обстановката обаче се изнерви, защото полетът на Суарес закъсня с няколко часа заради лошо време.

Мухика и доста запалянковци не издържаха и си тръгнаха. Канибала, който бе придружаван от съпругата Софи, децата Делфина и Бенхамин, сестра си и братята, се прибра в колата на баща си и отпраши към дома. Феновете го следваха през целия път. Те пяха и пред къщата му, чиято ограда бе украсена с надписи: "Ти си велик, ние сме с теб!". Президентът на Уругвай Хосе Мухика скочи на ФИФА в интервю за Диего Марадона. "ФИФА е мафия!", обяви Дон Диего.

"Ние сме изпълнени с гняв. Явно парите, които плащаме за телевизионни права, не им стигат. Имаше доста по-груби нарушения. Аз съм стар и помня по-страшни неща. Шампиони, които заразяваха съперниците си с тетанус, защото ги бодяха с игли при корнери. Изхвърлихме Англия и Италия и това не им хареса!", скочи държавният глава. "Имахме 40 минути разговор със Сеп Блатер. Така и не разбрахме аргументите за наказанието. Има само един запис, който не показва ясно нищо. Наказанието е жестоко, надявам се, че няма заговор срещу нас", обяви президентът на федерацията Вилмар Валдес. Дори и Джорджо Киелини защити Суарес.

"В мен няма чувства на радост, гняв или отмъщение срещу Суарес за инцидента. Остана само разочарованието от отпадането. Точно сега мислите ми са с него и семейството му. Те са изправени пред много труден период. Винаги съм вярвал в наказанията, но смятам, че това е прекомерно. Искрено се надявам той да може поне да бъде със своите съотборници по време на мачовете, тази забрана отчуждава съвсем", написа в мрежата защитникът. "Пади пауър" пък отправи оферта към Суарес. Букмейкърската къща му обеща договор за 3 години, ако й позволи да продава протектори за зъби с неговото име.

Напрежение има и в Колумбия. Причината за това е решението да бъде наложен сух режим за мача. "Това е безумие. Губим много пари", обявиха от Асоциацията на кръчмарите. "Не виждаме връзка между насилието и алкохола по време на мачовете. Убийства си има и без футбол", категорични са от гилдията. "Не искам кръв по улиците на Богота", отсече кметът на столицата Рикардо Бонила. Той забрани и шествията с коли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай