Пиронкова: Серина обърна мача със сервис

Имам желание да пътувам със сина си Александър, но засега е невъзможно, коментира Цвети

Пиронкова: Серина обърна мача със сервис | StandartNews.com

Звездата в женския ни тенис Цветана Пиронкова отправи послание към българите на пресконференцията след мача със Серина Уилямс от четвъртфиналите на US Open. Родната тенисистка се бори, но загуби с 1:2 сета срещу шесткратната шампионка в турнира.  

„Посланието ми е, че човек винаги трябва да вярва в себе си, защото това всъщност е най-важното нещо. Когато започнеш мача, всеки от опонентите е подготвен физически, но мисля, че двубоят се решава от психическа гледна точка. Трябва да бъдеш наистина подготвен за това. Вяра, много работа, много отдаденост, разбира се. Мисля, че това е добра комбинация", заяви Цвети на пресконференцията след сблъсъка, когато бе помолена да отправи послание към сънародниците си.

Още по темата:

Цвети изпусна да надвие Серина

Треньорът на Серина със силни думи за Цвети

 

Пиронкова коменира и самият мача. Българската тенисистка е категорична, че мощният сервис на противника повлия върху крайния резултат. Според Цвети мачът в един момент се е превърнал в „бомбардировка“:

Мисля, че контролирах играта в първата част. Изпълнявах различни удари и всички се получаваха. В същото време бях наясно, че това няма да продължава вечно. Очаквах Серина да промени играта си и да започне да бъде по-агресивна и вариативна. Точно това се случи. Сервисът на Серина е страшно оръжие“, коментира Цвети.

„Не знам с каква скорост подаваше, но в един момент мачът заприлича на бомбардировка. Не знам колко аса направи, но определено повлияха на резултата. Във втория сет непредизвиканите й гешки намаляха, а в третия, струва ми се, не допусна нито една", каза още Пиронкова.

Цвети призна, че е пристигнала в Ню Йорк без очаквания. 32-годишната пловдивчанка се завърна на корта с гръм и трясък след тригодишно отсъствие по майчинство. Тя надигра последователно Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Дона Векич и Ализе Корне.

„Разбира се, имах своите съмнения преди първия мач, но нещата започнаха добре за мен. Играх добре, чувствах се също по този начин. Усещах се уверена. Така че направих всичко, което можех, за да използвам тази възможност на максимум и да опитам да стигна колкото се може по-далеч. Смятам, че го постигнах", сподели българската тенисистка.

„Пътуването ми бе дълго и невероятно. Все още е. Просто се чувствам привилегирована да бъда в тази позиция и да играя своя любим спорт на такава голяма арена. Невероятно е", допълни тя.

Пиронкова бе категорична, че не смята да си поставя очаквания за предстоящите турнири. Цвети също сподели, че има желание да пътува заедно със сина си Александър, но към този момент това е невъзможно.

„Разбира се, бих искала детето ми да е с мен, но заради настоящите обстоятелства решихме, че е по-добре и по-безопасно за него просто да остане у дома през тези две седмици, които бяха много предизвикателни. Животът в "балона" обаче беше добър за мен. Очаквах да е по-голямо изпитание, но не. Имахме всичко, тестваха ни редовно", обясни Цвети. Очаква се тя да участва и на "Ролан Гарос".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай