ПФК Левски отбелязва 77 години от рождението на Гунди

"Сините" с есе за голаджията

ПФК Левски отбелязва 77 години от рождението на Гунди | StandartNews.com

ПФК Левски отбеляза рождения ден на незабравимия централен нападател Георги Аспарухов - Гунди.

На сайта на клуба беше публикувано есе, посветено на великия футболист. В него се казва:
"В почти всички общества числото седем е свещено. За левскарите то винаги е имало по-особено значение, а днес се намесва отново, за да ни напомни за най-святия символ на клуба – великия и безсъртен Георги Аспарухов. Днес незабравимата деветка щеше да навърши 77 години, но съдбата реши друго.

Отереди му място в сърцето на всеки един от нас. Изгради му вечен ореол и го превърна във величина, от която продължаваме да се учим. Да попиваме от всяко едно негово действие, мисъл и завет! Да пазим, съхраняваме и предаваме на поколенията историите за неподправения му чар, спортни достижения, талант и човечност. За скромния и необикновен магьосник на терена, който хората наричаха ПРЕЗИДЕНТА!

И днес спомняйки си за Аспарухов по-възрастните ще ни разкажат за някой негов гол, за някой финт, за някоя преживелица с високото чернооко момче. Те всички са запазили в паметта си поне една случка, свързана с него — и то такава, която не се забравя цял живот.

Гунди бе, е и ще бъде футболистът, който вдъхновява. Днес още по-ясно осъзнаваме колко ценен, колко нужен бе той. Не само за футбола и привържениците, а за обществото ни въобще като пример за човек и личност.

Гунди ни остави много, а кристално ясно и до ден днешен отекват думите: „Има една страна България, и в тази страна България има един отбор Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!”.

Всъщност и днес, в момент, когато футболът е далеч от стадионите, а обществото е изправено пред тежки предизвикателства, той е способен да ни даде сила, да ни научи...

А за нас, левскарите, просто има един неписан закон  – кажеш ли „Левски”, значи казваш „Гунди”, кажеш ли „Гунди”, значи казваш „Левски”…

Честит рожден ден, магьоснико!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай