Павел Върба : Софийските грандове са конкуренцията на Лудогорец

Новият треньор на шампионите с първа пресконференция

Павел Върба : Софийските грандове са конкуренцията на Лудогорец | StandartNews.com

Новият треньор на Лудогорец - Павел Върба, говори за първи път пред медиите след назначението си в края на есенния полусезон. 56-годишният специалист коментира, че е приел офертата на "орлите" заради високите цели на клуба и постоянното участие в евротурнирите.

Той допълни, че не възнамерява да предприема големи промени в играта и облика на отбора, а по-скоро ще опита да продължи граденото с години.

"За мен това е едно голямо предизвикателство, познавам силата на отбора и затова съм тук. Надявам се, че няма да разочаровам ръководителите и ще продължим изграденото през последните години. Знам, че целите на Лудогорец са най-високите и се надявам с колегите ми да успеем да ги изпълним", бяха първите думи на чешкия специалист.

"Това, което ме убеди да дойда са големите цели на Лудогорец.

Забелязал съм, че отборът играе постоянно в евротурнирите и това наклони везните да дойда тук. Последните шест мача на клуба в Европа също ме убедиха, защото ми показаха колко е силен отборът и колко още може да надградим. Дайте ми време и сами ще видите нещата на терена", допълни той.

"Няма да започна от нулата с този отбор, той има висока класа. Това е плюс за мен, че няма нужда да правя толкова много промени. Знам, че всички очаквате мача с Интер, това е труден съперник, но вярвам, че имаме своите шансове.

Уважавам работата, постигната от треньорите тук преди мен, не съм притеснен, а се радвам, че съм тук. Мнозина казват какво искат да променят, когато дойдат в нов клуб, но аз искам да продължа тенденцията и развитието на Лудогорец", продължи Върба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай