Павел Колев разкри защо "Левски" е пред фалит

Клубът е дундуркан през годините и затова е в това положение

Павел Колев разкри защо "Левски" е пред фалит | StandartNews.com

"Левски" прилича в момента на малко дете, което доскоро са го „дундуркали“ и носили на ръце. Всеки, който е имал възможност, е „дундуркал“ "Левски" през годините. С тези думи изпълнителният директор на "сините" Павел Колев в интервю пред bTV определи настоящата ситуацията в клуба, който от няколко месеца е на прага на фалит.

Вчера мажоритарният собственик Наско Сираков, членът на Надзорния съвет Константин Папазов и Колев дадоха съвместна пресконфенренция на "Герена", в която отговаряха на въпроси, касаещи случващото се в "Левски".

Папазов разкри, че заемът, взет в началото на месеца за изплащането на част от заплатите на футболисти, всъщност е даден от неговата фирма.

„Това беше лично негово решение и той не искаше да се знае източникът на заема, тъй като бе поет ангажимент към футболистите до определено време да се платят заплати", коментира Колев.

„Имайки предвид пътя, по който е поел "Левски", бяхме длъжни да отговорим на тези въпроси. Получихме серия от въпроси във Facebook и преценихме, че трябва да отговорим на част от тях”.

Колев обаче отрече фирмата, дала заема на "Левски", да е на собственика на Царско село Стойне Манолов:

„Фирмата си е лично на Папазов, доколкото знам аз. Всичко е законно и прозрачно. Който е имал възможност, е дундуркал и използвал "Левски". Документално нещата не са поставени по този начин. Знаете, че "Левски" през години е имал собственици, имал е рекламни договори. Друга тема е доколко тези рекламни договори реално са отразявали някакво взаимодействие между клуб и компания, и какви са били ползите не само за клуба, а и за компанията“, твърди изпълнителният директор на „сините“.

„Всеки, който е имал възможност, е дундуркал "Левски" през годините. За съжаление, това е довело до ситуация, в която клубът тепърва трябва да развива имунна система, така че да се справи в нормална среда, каквато би трябвало да е налична за всеки футболен клуб. В това отношение "Левски" има огромен потенциал, просто трябва да го използва".

"Най-вероятно е ясно кой го е правил (дундуркал). Според мен по-големият въпрос е дали "Левски" ще се научи да ходи сам и да се самоиздържа", каза още Колев.

Според Павел Колев няма казус с охранителната фирма, нито вражда с председателя на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян.

„Най-голямото дарение направиха привържениците на Левски. Те ги събраха по различни канали. Като човек мисля, че е Александър Ангелов, който дари 143 хиляди лева“, завърши Колев.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай