Отрекоха за смяна на собствеността в ПФК Левски

"Сините" отчетоха печалба от близо 2 млн. лв за 2019-а година

Отрекоха за смяна на собствеността в ПФК Левски | StandartNews.com

Изпълнителният директор на ПФК Левски Павел Колев отрече днес появилите се информации в някои медии, че клубът е в напреднали преговори за смяна на собствеността си.

Пред сайта на "сините" Колев посочи, че тази информация "категорично не отговаря на истината".

Ето и целия текст на изявлението на Колев:

"Левскари,
Медийната информация от днес за водени и напреднали преговори за смяна на собствеността в ПФК Левски категорично не отговаря на истината. Изпълнителният директор на клуба не е давал изявления в този смисъл, а е съобщил, че в клуба се работи за позитивно развитие на ситуацията след края извънредното положение. Надяваме се всички да сте здрави и очаквайте да бъдете информирани официално от нас, когато има реални новини.

Павел Колев,
Изпълнителен директор на ПФК Левски

В същото време столичният клуб публикува годишния си финансов отчет за 2019 година.
Според документите, които могат да бъдат открити на сайта www.levski.bg, клубът има акционерен капитал в размер на 30 669 974 лева, разпределен в толкова на брой акции от по 1 лев. Печалба за 2019 година е 1,963 милиона лева.
Нетните активи на клуба обаче са отрицателни: - 8,347 милиона лева. От Левски обаче са уверени, че клубът може да функционира нормално чрез финансова подкрепа от основните акционери, се посочва още в отчета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай