Отново футбол в Сърбия от 30 май

Мачовете ще са без публика

Отново футбол в Сърбия от 30 май | StandartNews.com

Футбол в Сърбия ще има още този месец. От местната футболна асоциация обявиха днес, че първите две дивизии на Сърбия ще бъдат рестартирани на 30 май при закрити врата и в променен формат, докато по-ниските нива няма да довършат кампаниите си. 

Решението означава, че първите две дивизии, състоящи се от по 16 отбора, ще играят още четири кръга до края на редовния сезон, докато плейофите, изискващи допълнителни седем кръга, са отменени. Федерацията заяви, че решенията са били взети на база гласуването на клубовете в двете първенства, което е отчело мнозинство за съкращаването на сезона, за да се отвори пространство за по-голяма лятна пауза след пандемията от коронавирус, която предизвика хаос в международния спортен календар.

„11 клуба от висшия ешелон гласуваха за съкращаването на сезона, а пет бяха против, включително шампионите Цървена звезда и градския им съперник Партизан. Само три клуба във второто ниво гласуваха в подкрепа на изиграването на всички 11 кръга плюс плейофите. Купата на Сърбия ще бъде подновена по план, като четвъртфиналите ще се проведат на 3 юни, следвани от полуфиналите на 10-и и финалът на 24 същия месец“, се казва в изявление на асоциацията.

Цървена звезда води в класирането с 69 точки от 26 мача, 11 повече от втория Партизан, чийто наставник Саво Милошевич заяви миналата седмица, че играчите се нуждаели от поне четири седмици подготовка, преди да си възвърнат оптималната физическа форма. Новият формат ще позволи на клубовете да имат подходяща лятна почивка и да избегнат скорошно начало на следващия сезон, след като глобалната криза преустанови сезона в началото на март. Сърбия, чието правителство по-късно през деня се очаква да вдигне извънредното положение в страната, има регистрирани 9677 случая на заразата и 200 жертви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай