Отборът на Боко изненадващо пребори "Локо"

Отборът на Боко изненадващо пребори "Локо" | StandartNews.com

Пловдив. Втородивизионният "Витоша" (Бистрица) изненадващо се наложи с 1:0 над заемащия третата позиция в А група "Локомотив" (Пловдив) в мач-реванш от втория кръг за Купата на България.

Но "железничарите" си бяха гарантирали класирането за четвъртфиналите след успеха с 5:0 в първата среща.

"Бистришките тигри", които заемат шестото място в Б група, трябваше да са домакини в този мач, но заради антиправителствения митинг, организиран от ГЕРБ в града под тепетата, двата отбора се разбраха да изиграят и втората среща там.

След края на митинга лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се насочи към стадион "Локомотив" и едва в 25-ата минута зае мястото си на резервната скамейка на "Витоша". Той бе пуснат в игра в 64-ата минута и остана на терена до финала на двубоя.

Единственият гол бе дело на Четин Садула в 13-ата минута. Той вкара след самостоятелен пробив и удар с левия крак от границата на наказателното пое, който се озова в мрежата с помощта на гредата.

Две минути преди полувремето "Витоша" можеше да удвои, след като бе свирена дузпа. Николай Божов обаче отправи много слаб удар, който попадна директно в ръцете на стража Кирил Акалски.

След последния съдийски сигнал Борисов поиска да изпълни дузпа срещу Акалски и успя да отбележи, докато от трибуните звучаха викове "Оставка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай