Още един канадец излиза срещу Гришо в Ротердам

Оже-Алиасим очаква много оспорван мач с Димитров

Още един канадец излиза срещу Гришо в Ротердам | StandartNews.com

Втори канадец излиза на пътя на Григор Димитров към титлата в Ротердам. На осминалиналите на турнира от сериите АТР 500 Димитров ще играе с Феликс Оже-Алиасим. В първия си мач в Ротердам Гришо по Денис Шаповалов (Канада).

Тийнейджърът с които Димитров ще играе утре от 20,30 ч (б.в.) е 21-и в световната ранглиста. В първия си мач от турнира той победи Ян-Ленард Щруф (Гер) с 6:3, 1:6, 6:3 за 120 минути. 22-ия в света Димитров и Оже-Алиасим са играли само веднъж един срещу друг. Това стана миналата година на трева на турнира в лондонския "Куинс клъб", където Димитров загуби с 4:6, 4:6.

„Тук всички съперници са трудни. Да, победих Димитров на „Куинс клъб“ миналата година, но сега очаквам той да бъде по-агресивен и да излезе на корта със самочувствие. Гледах мача му с Денис (бел. ред – Шаповалов) и видях, че играе добре и поставя под напрежение съперника. Но аз излизам, за да се боря за победата, както винаги“, така отговори 21-ият в света тийнейджър на въпроса на БНР за мача срещу първата ракета на България.

фото ЕПА/БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай