Обсаждат общината заради "Лудогорец" (ОБЗОР)

Обсаждат общината заради "Лудогорец" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Феновете на "Лудогорец" готвят обсада на общината в понеделник, стана ясно днес. Привържениците на клуба се изсипаха на пресконференцията, която шефовете на тима дадоха по повод скандала с градската управа около стадиона. "Ще направим всичко възможно да не бъде гласуван договора за концесия в този вид", заканиха се феновете, които са притеснени, че любимците им може да се преместят в друг град. Изпълнителният директор Ангел Петричев потвърди това решение. "Това ще стане още на 28 февруари. Водим разговори да играем с "Локо" (Пд) в Русе, Велико Търново, Търговище или друг град", заяви Петричев. Агитката бе подкрепена и от трима общински съветници от Реформаторския блок. 28-годишният Джипо Джипов обяви, че ще поиска от колегите си да внесат изменения, за да може "Лудогорец" да си остане в града.

"Не можем да подпишем договор, в който са заложени мини. Това означава, че ще водим безкрайни спорове за пари и постъпления. Абсурдно е схващането на местната управа, която възприема градския стадион като източник на приходи, след като всички знаем, че във футбола парите идват не от съоръженията, а от играта на футболистите", обяви Теменуга Газдова, шеф на борда на директорите. Освен годишната концесионна такса, "Лудогорец" не може да приеме и задължението да модернизира базата за 19 млн. лева.

"Можехме да развием отбор във всеки град в България, но аз съм от Разград и държах това да стане в моя град. В изминалите пет години клубът е вложил 4 млн. лева в модернизиране на стадиона, 1 млн. лв. са постъпили в общинския бюджет под формата на наеми и такси за услуги, генерирани от нашата дейност. 14 млн. лв са данъците и осигурителните вноски, платени на държавата", припомни президентът Александър Александров.

Домусчиев: Говорим на различни езици

Не смятам, че има скандал, просто клубът изрази мнението си, обяви благодетелят на "Лудогорец" Кирил Домусчиев в ефира на "Гонг". "Договорът, който ни предлагат е пълен с безумия. За нас това е обидно на фона на това, което сме направили за спорта, индустрията и имиджа на града. Това е абсолютна глупост, примесена с тъп популизъм, който е на мода в България. Най-лесно е да кажа - спирам инвестициите. Разочарован съм, горчи ми. С предишната управа нямахме проблеми. С този кмет явно живеем на различни планети и говорим различни езици", каза още бизнесменът.

Кметът привика феновете на среща

Кметът на Разград д-р Валентин Василев ще се срещне  в петък с представители на агитката на "Лудогорец", за да разговарят по повод скандала за стадиона. Това ще стане без представители на медиите. "Гордеем се с "Лудогорец" и сме отворени за сътрудничество. Чух само възражения срещу проекта за договор, но никой не каза, че е незаконосъобразен", коментира градоначалникът. Той разкри също, че проектът за споразумение е минал през пет министерства. Отделно кметът обяви, че от 2011 г. до сега от бюджета на Разград на "Лудогорец" са дадени 866 761 лв за школата, 417 250 лв. за издръжката на стадиона и 308 858 за поддръжката на инфраструктурата около него.

Победата над "Левски" е без значение 

за мен, повече ме интересува следващият мач с "Монтана", заяви треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев. "Титлата се печели с победи в мачове като предстоящия, обясни той. - Винаги съм казвал, че конкуренцията тази пролет ще е по-силна. "Берое" ще се представи достойно, убеден съм и трябва да изиграем на много високо ниво мачовете си срещу тях. Решил съм окй ще замени Моци, имаме достатъчно футболисти за неговия пост", заключи Дерменджиев.

Кокала призова феновете

да напълнят стадиона на мача на "Монтана" с шампионите. "В целия Северозапад футбол на ниво "А" група се играе единствено на стадион "Огоста", така че нека нашите фенове напълнят трибуните", заяви Емил Велев в опит да си осигури стабилен 12-и играч за уикенда. Клубът прикани феновете си да дарят пари за 18-годишната Елина, която бе блъсната на пешеходна пътека и е със счупен таз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай