Няма дъно! Албания ни би за първи път от 56 години

"Лъвовете" не са печелили в девет поредни срещи

Няма дъно! Албания ни би за първи път от 56 години | StandartNews.com

Албания продължи мъките на България, след като спечели с 2:0 приятелския мач, игран на стадион "Еър Албания" в Тирана.

Казим Лачи откри в края на първото полувреме, а в 81-ата минута Ернест Мучи оформи крайния резултат. "Лъвовете" за пореден път показаха слаб и безидеен футбол, без капка желание, докато домакините играха в тренировъчно темпо, но това не им попречи да спечелят. 

Така България допусна първа загуба от Албания от 56 години насам, пише gol.bg. За последно паднахме от този съперник през 1967 г., но поне продължаваме да имаме положителен баланс срещу него – седем победи при четири загуби и толкова равенства.

По-лошото е, че "лъвовете" не са печелили в девет поредни срещи, като в това число се включват и контролите. За последно селекцията на Младен Кърстаич постигна успех на 16 ноември миналата година, когато надделя с 2:0 като гост на Кипър в приятелски мач. 

Оттогава последваха равенства срещу Люксембург, Литва и Сърбия и загуби от Черна гора на два пъти, Унгария, Иран, Литва и днешното поражение от Албания.

България може да сложи край на черната серия на 11 ноември, когато приемаме Унгария в предпоследен мач от европейските квалификации. Три дни по-късно гостуваме на Сърбия, а именно това са и най-силните отбори в нашата група. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай