Нова драма? Англия мечтае за финал от 55 години

Датчаните отправиха сериозни закани

Нова драма? Англия мечтае за финал от 55 години | StandartNews.com

Тази футболна вечер отново може да се окаже много драматична . Родината на футбола Англия излиза в битка за своя първи финал от 1966 година насам!

Пародокс или не, това са фактите. На хартия този полуфинал изглежда с по-ярко изразен фаворит. Англия е такъв за букмейкърите още от старта на турнира, а и пристига на този етап без още да е допуснала дори гол във вратата си. 

А  гордите датски момчета с червените екипи преодоляха огромния шок от случилото се с Кристиан Ериксен на старта на турнира, за да са на полуфинал

Преди 55 години финалът пак е на "Уембли" и е победена Западна Германия с 4:2, за да бъде завоювана световната корона.

Сега на финала на същия "Уембли", макар и модернизиран, чака Италия.

"Че той бил ли си е у дома?" - пошегува се вратарят на Лестър. Каспер Шмайхел. - Печелили ли сте някога Европейското? За световното - знам, но европейска титла Англия, мисля, няма..."

В лагера на Гарет Саутгейт изглежда цари невероятно спокойствие и това различава този английски състав от всеки друг преди него. и това е огромна заслуга именно на треньора.

"Те нямат какво да губят, ние имаме - констатира Саутгейт. - Но ние се готвим от дълги месеци за това да сме тук и в това положение. Не сме искали друго. Сега сме на един мач от финала и трябва да го изиграем така спокойно, както го направихме с Хърватия, с Чехия, с Германия и с Украйна на турнира. Тоест - без да допускаме външни фактори да ни отклонят."

Само веднъж двата тима са се срещали на голямо първенство, като Англия победи с 3:0 на осминафинал на Мондиал 2002.

Ясно е, че букмейкърите фаворизират "трите лъва" с коефициенти около 1.70 срещу 5.50 за датчаните. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай