Наско със съмнения за лек инсулт (ОБЗОР)

Наско със съмнения за лек инсулт (ОБЗОР) | StandartNews.com

Сираков дори намери сили да се шегува в болницата

Легендата на българския футбол Наско Сираков изплаши всички фенове на играта у нас. Вчера рано сутринта към 5 той се е почувствал зле и дори е повръщал. По-късно с линейка той е бил транспортиран до многопрофилната болница "Света Анна", където е бил приет в 7,20 часа. Веднага се появиха обезпокоителни информации, че Наско е преживял лек инсулт. За радост състоянието на Сираков е стабилизирано. До него неотлъчно през цялото време е била съпругата му Илияна Раева.

Директорът на болничното заведение д-р Славчо Близнаков даде повече подробности за състоянието на члена на Изпълкома на БФС. "Той е приет със симптоми за главоболие и виене на свят. Това са симптоми, които могат да се дължат на редица заболявания, някои от които действително сериозни. Той е приет за диагностично уточнение и лечение. В момента състоянието му е стабилизирано - ясно, съзнание, контактен е, адекватен е", заяви Близнаков.

Наско дори има сили да се шегува. "С чувство за хумор е. Смее се, няма сериозни оплаквания. Има още диагностични мероприятия, които трябва да направим, за да бъдем сигурни", заяви още Близнаков. Докторът коментира и информациите за инсулта. "При това заболяване има органични увреждания. Досега при него не са установени увреждания, дължащи се на инсулт. Той ще остане още няколко дни в болницата с цел извършване на допълнителни изследвания. Оплакванията в момента почти са изчезнали", поясни още д-р Близнаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай