Направиха на решето национал на Хондурас

Направиха на решето национал на Хондурас | StandartNews.com

Арнолд Пералта купувал в МОЛ дрехи за щерката

Жестоко убийство разтресе Хондурас. В четвъртък след обед (б.р. местно време) неизвестни надупчиха с 18 куршума футболистът на "Олимпия" Арнолд Пералта. Националът бил причакан на паркинга на МОЛ в Ла Сеиба. Там той отишъл със жена си и приятели, за да купят дрехи за родената преди дни щерка.

26-годишният Перелта е познат в Европа от престоя си в "Рейнджърс". Според свидетели не става дума за обир. Арнолд тъкмо бил паркирал джипа си "Порше", когато към него се приближили двама мъже с мотор. Те не казали и дума, а веднага пратили три куршума в главата му. От съдебна медицина обявиха, че смъртта е настъпила почти незабавно, а Перелта е имал точно 18 прострелни рани по тялото си. В момента полицията гледа записи от охранителните камери, за да намери извършителите. Числото 18 може лесно да ги насочи към тях, защото е символ на една от най-големите мафиотски организации в света "Гангстерите от 18 улица".

На 27 ноември миналата година Арнолд написа на стената си в "Туитър": "Колко трудно й е на нашата страна с толкова много убийци, които смятат, че е модерно да отнемаш живот! Тези хора не заслужават да живеят!". Явно бандитите са се засегнали, смятат медиите в Хондурас.

Иначе последното съобщение на стената му е свързано с отбора му "Олимпия". "Толкова много усилия, но правилата ни оставиха отвън!", гласи то. "Тежък удар за мен. Това бе най-малкото ми дете и най-специалното за мен! Винаги съм му казвал, че кара прекалено скъпа кола", заяви обленият в сълзи баща на жертвата Карлос Пералта. Според в. "Темпо" през юни семейството е било потресено и убийството на братовчед на Арнолд. "Двама футболисти бяха застреляни преди него, президент на клуб. За убитите фенове няма какво да говорим! Спортът ни е жертва на бандити", коментира в. "Ла Пренса".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай