Награждават Шуми за примерен шофьор

Инцидент като на Михаел коства 36 хил. евро на курорта

Награждават Шуми за примерен шофьор | StandartNews.com

Берлин. Съюзът на автомобилистите в Германия (ADAC) ще награди Михаел Шумахер с "жълт ангел" в категорията за личност на 2013 г.

"Този приз е за заслугите му за сигурността на движението по пътищата и неговия социален ангажимент", обявиха от ADAC. Решението Шуми да бъде удостоен с приза е взето на заседание на съюза в края на миналата година далеч преди нещастния инцидент с Михаел.

"Всички се молим за скорошното оздравяване на Шумахер и пожелаваме на семейството му много сили в тези тежки часове", заяви вчера президентът на ADAC Петер Майер. Медиите в Германия разкриха, че преди 5 години на същата писта в Мерибел се е случил подобен сериозен инцидент. Тогава 24-годишен скиор също пада и получава множество счупвания. Следва двугодишно възстановяване и 6% увреждания. Пострадалият е осъдил отговорните за поддръжката на пистата за 36 хил евро. Вчера нямаше промяна в състоянието на Шумахер. Както се изрази говорителката му Сабине Кем преди няколко дни, той е "стабилен, но критичен".

Германските медии пък потърсиха доктори за коментари колко дълго Шуми ще е в кома. "Всичко зависи от преценката на лекуващите лекари за състоянието на мозъка", обяснява професор Бернхард Майер, директор на неврохирургията в Мюнхен. Пред "Focus.de" той добави, че Шуми е в кома, тъй като има опасност вътрешно черепното налягане да се повиши. "Подобни случаи са строго индивидуални. Може да се възстанови напълно, но може и да има увреждания", завърши Майер.
Страницата подготвиха

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай