МОК решава за Русия до седмица

МОК решава за Русия до седмица | StandartNews.com

Международният олимпийски комитет отново отложи крайната дата, в която да вземе окончателно решение за съдбата на руските спортисти, класирали се за Рио. От МОК обявиха, че ще се произнесат в рамките на седем дни. Първоначално се считаше, че Томас Бах и неговите служители ще са готови с финалната си дума до края на седмицата, но изглежда, че са прихванали от прийомите на родното БФС и ще изчакват до последния момент.

Изпълкомът на организацията допълнително си изми ръцете и заяви, че присъдата им ще се базира на решението на Спортния арбитражен съд в Лозана относно 68-те руски лекоатлети. Днес КАС проведе заседание по случая, а очакванията са най-рано днес да обяви дали Исинбаева и другите 67 спортисти ще бъдат допуснати до Рио или не. Президентът на Руския олимпийски комитет Александър Жуков призова МОК да вземе решение до края на седмицата.

"Игрите започват след едва две седмици, а редица въпроси още висят", изрази несъгласието си спортният шеф. Междувременно той и неговите служители не си губеха времето и обявиха списък със спортистите, които трябва да влязат в делегацията на страната за Рио. Руският олимпийски комитет представи 387 имена, като тимът по класическа борба ще бъде представен утре. Всичките 68 лекоатлети, които са в изчаквателна позиция, са включени в състава.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай