Много емоционално решение за футбола в Англия!

Мечтата на Ливърпул за титла е все по-реална

Много емоционално решение за футбола в Англия! | StandartNews.com

Убедителният лидер в таблицата Ливърпул е на още няколко стъпки от своята мечта да спечели първата си титла от 1990 година насам.

Днес Висшата лига потвърди отново своята отдаденост да завърши настоящия сезон, почти два месеца, след като бе преустановена заради пандемията от COVID-19.

Всичко започна преди месец и половина.

Ммениджърът на Арсенал Микел Артета даде положителна проба за коронавирус, което предизвика спирането на дивизията преди кръга, насрочен за уикенда на 14-15 март.

В изявление на Висшата лига се казва, че първенството ще се завърне само когато е безопасно за „играчи, треньори, мениджъри, клубен персонал, привърженици и широката общественост“.

Освен това, Премиършип потвърди и приветства създаването на правителствена медицинска работеща група, която да отговаря за решения по отношение подновяването на спорта, информира БГНЕС.

Според информациите, възможността за изиграване на оставащите 92 мача от кампанията на неутрални стадиони е била една от най-обсъжданите теми на петъчната среща, заради опасенията, че фенове могат да се съберат пред стадионите на своите любими клубове, когато не е безопасно това да се случи.

По последни информации, Висшата лига се цели в рестарт на сезона на 8 юни.

И една проява на островното джентълменство. Мнозина играчи на конкурентни отбори подчертаха - Ливърпул трябва д получи своята заслужена шампионска титла!

"Червените" водят с 25 точки на втория Манчестър Сити и в най-лоиия вариант им трябват две победи в оставащите 9 кръга, за да вдигнат шампионската титла. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай