Митов: "Левски" излиза за нова победа срещу "Локо" Сф

Митов: "Левски" излиза за нова победа срещу "Локо" Сф | StandartNews.com

София. Старши треньорът на "Левски" Николай Митов заяви, че отборът му излиза за нова победа срещу "Локомотив" София в първия полуфинален двубой за Купата на България. През уикенда, но в мач за първенството "сините" спечелиха срещу "железничарите" с 2:1. 

"Има настроение в отбора, излизаме утре за победа срещу отбора на "Локомотив" София", заяви Митов. 

"Мачовете за Купата са различни. Едното полувреме ще е на "Герена", реваншът още не се знае къде ще е, в Своге или в София, те ще кажат. Да, ние ще гоним положителен резултат още в първата среща тук на нашия стадион. Чакам с нетърпение и мача с ЦСКА, но има време дотогава, след това имаме и среща с "Литекс". В момента обаче мислим само за утрешната среща", добави Митов.

"Контузен е Базил Де Карвальо и по този начин няма да попадне в групата, докато Илиев е с проблем, но ще видим днес на тренировката как се чувства. Други проблеми нямаме, всички се готвят, ще преценя утре кой да играе. Направил съм разбор, не трябва да повтаряме същите грешки, но това ще бъде съвсем различен мач от този в първенството", продължи Митов, цитиран от БГНЕС.

Младият специалист каза още: "Феновете ни подкрепиха с декларация, но аз видях тази подкрепа още на мача. "Левски" има един силен фактор, знам го още от дете - ние имаме уникална публика. Тази наша публика ще ни помогне много до края да вземем Купата и дай Боже, да станем шампиони. Искаме да направим публиката ни щастлива, а аз знам кога тя е такава".

"Всеки един човек има право на мнение за мен, аз не мога да се сърдя. Аз съм опериран от слушането на хорските мнения. Важно е, че знам какво мога и съм уверен в себе си. Аз съм треньор на "Левски" и това е положението. Относно Грозни, не се прави така. Аз никога няма да си позволя да коментирам някой треньор, който все още е на позицията си. Той тръгвал, бил диктатор, с танковете тръгвал за Бъгария, за да оправя "Левски". Трябва да има колегиалност между треньорите. Вижте какво стана в ЦСКА. Махнаха Стойчо Младенов, а на следващия ден Йешич дава пресконференция в България", добави наставникът на "Левски".

"Ние сме приятели с Велев. Радвам се, че ме е похвалил. Когато те похвали учителя, ти се радваш. Моето мнение е, че в България има много, много добри треньори. Много подценяваме нашите треньори, имаме страхотни специалисти", сподели още треньорът на "сините".

Запитан дали не беше редно да си тръгне с Илиев Илиев, Митов отговори накрая: "Илиан и аз имахме разговор, преди да реша дали да стана треньор на "Левски". Той ме подкрепи на 100% и ми каза, че трябва да продължа. Относно критиките към мен от т.нар. легенди на отбора, аз искам да кажа, че легенда на "Левски" е Гунди, Бог да го прости. Жива легенда на тима ни пък е Божидар Искренов. Не всеки, който е минал през отбора, е легенда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай