Митко Ценов е европейски шампион в Талин

Митко Ценов е европейски шампион в Талин | StandartNews.com

Мечтата на Митко Ценов да стане европейски шампион на 3000 с препятствия се сбъдна днес в Талин на шапионата на Стария континент до 23 г. Две години след като спечели златото в Европа до 21 г в Тампере, но бе дисквалифициран заради нелепо пристъпване извън коридора, днес той стъпи най-накрая на върха. Мици, както го наричат приятелите спечели убедително евро титлата с 8:37,79 мин.

Георги Цонов продължи серията от медали в Талин със сребро на троен скок с личен рекорд от 16,77 м. Павел Моравенов остана 11-и на финала с 15,42 м. В петък Денис Димитров пък стана вицешампион на Европа на 100 м.

"Отлично представяне на българските атлети в Талин, коментира за "Стандарт нюз" президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. - Титлата на Ценов и сребърните медали на Цонов и Димитров са потвърждение на силното представяне на атлетите ни през 2015-а. То започна с двата медала на Габриела Петрова и Радослава Мавродиева на Евро 2015 в зала в Прага и продължи с първото място на Европейското отборно в Стара Загора. Спечелените след 1 май 7 квоти за олимпиадата в Рио също са потвърждение на силните резултати на най-добрите ни атлети".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай