Меси счупи рекордите! Най-скъпият договор в историята

Британският "Телеграф" със сензационна новина

Меси счупи рекордите! Най-скъпият договор в историята | StandartNews.com

Лионел Меси случи всички рекорди. Той е напът да постигне най-скъпоплатения договор в историята.

Само няколко часа след като стана ясно, че пътищата му и ПСЖ се разделят, британският "Телеграф" публикува днес сензационна новина - аржентинецът е започнал преговори със саудитския Ал Хилал.

А само преди месец аржентинецът отхвърли предложението за ново сътрудничество и дори беше наказан с двуседмично отстраняване заради неоторизирано заминаване за Саудитска Арабия. Първоначално Меси отхвърли умопомрачителната оферта от 400 милиона евро на година от Ал Хилал да премине в техния клуб, тъй като иска да играе на най-високо ниво в Европа. Но както стоят нещата, може да се окаже, че тази оферта от Саудитска Арабия е единственият вариант пред него.

Не е тайна, че Меси иска да се върне в Барселона и че каталунският тим се опитва да направи всичко за тази операция, единственият проблем е Ла Лига, финансовият феърплей и пречките, които според последните съобщения от Испания са непреодолими и сериозно подкопават опита на Барса да върне своята икона, пише "Труд".

Според "Телеграф" преговорите за Меси са започнали и предложението от 400 милиона евро годишно отново е на масата, което би било нов рекорд за заплата на спортист, два пъти повече от годишния рекорд, поставен от Кристиано Роналдо с 200 милиона евро в Ал Наср.

Меси е в Саудитска Арабия, за да изпълнява задълженията си като посланик на страната, заради което ПСЖ го отстрани за недисциплинираност, а наскоро бащата на Лео - Хорхе, беше в тази арабска страна, но тогава той отрече да преговаря за трансфер на световния шампион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай