Мъри: По-кротко или ще страдаме

"Ботев" излиза с титулярите, отнесли "Астана"

Мъри: По-кротко или ще страдаме | StandartNews.com

София. Треньорът на "Ботев" (Пд) Станимир Стоилов за пореден път доказа, че е футболен дипломат. Мъри стори това по време на брифинга преди мача от втория предварителен кръг в Лига Европа срещу "Жрински" в Мостар утре вечер от 19,30 българско време.

"Никога не е добре, когато някой си мисли, че е фаворит. Тогава обикновено страда. Ние сме балкански отбори и който се представи по-добре в двата мача, той е фаворит", отсече хасковският специалист на въпрос смята ли съперника за аутсайдер. Стоилов разкри, че е разузнал детайлно босненския тим: "Оценяваме важността на срещата. И аз, и момчетата сме наясно, че ни предстои един изключително тежък и труден двубой. Домакините са много организиран и дисциплиниран отбор. Играчите им са с добро самочувствие. "Жрински" може да победи всеки в местната лига".

Мъри не скри и това, че ще заложи на титулярите, които почваха срещу "Астана": "По всяка вероятност няма да правя промени в състава. Надявам се да играем на максимума. Имаме някакъв план да отстраним домакините, но той трябва да се организира на терена, а не на думи. За нас доброто развитие ще е, когато сме в третия квалификационен кръг. Иначе когато загубиш - няма добър план". Намерението на пловдивчани да стартират с позната единадесеторка означава, че на скамейката ще останат новите попълнения Валери Домовчийски и Елведин Джинич. В ролята на златна резерва ще бъде и любимецът на "бултрасите" Тодор Неделев.

Оставяме сърцата си за победасрещу "Ботев", гарантира наставникът на "Жрински" Бранко Карацич. Той се появи в розова фланелка на пресконференцията, а в тон с нея бе и настроението му. "Знаем, че сме много сериозен клуб, а освен това сме и във форма. Уверени сме и си вярваме", изпъчи се треньорът. И добави: "Очакваме силен отпор. Ясно, "Ботев" е фаворит и трябва да предложим много повече, отколкото срещу "Санта Колома". Уважаваме гостите от Пловдив, но ще дадем всичко от себе си, за да постигнем положителен резултат". Карацич отправи и зов към навиячите на "Жрински": "Призовавам феновете да напълнят стадиона и да създадат неповторима атмосфера. Футболистите от своя страна ще оставят сърцата си на терена, за да ги зарадват и да им се отблагодарят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай