Мапуко от "Берое" пожела в "Брьондби"

Мапуко от "Берое" пожела в "Брьондби" | StandartNews.com

В Дания мощно оплюха тактиката на Хубчев

Очертава се "Берое" да понесат двоен удар от "Брьондби". След като датчаните изхвърлиха нашите от Лига Европа с 0:0 в Копенхаген (0:1 общ резултат), сега са на път да отмъкнат от Хубчев и най-добрия му нападател - Жуниор Мапуку. В интервю пред "tv3sport.dk" конгоанският голаджия заяви: "Бих искал да заиграя в "Брьондби" след Нова година, когато договорът ми с българите изтича. За съжаление, това не зависи изцяло от мен, но ако шефът на клуба ме поиска - аз ще се съглася. Дано и Томас Франк ме е забелязал. Въпреки това, аз все още съм състезател на "Берое" и съм изцяло фокусиран върху представянето си със зелената фланелка", подсигури се Мапуку.

След равенството в Копенхаген треньорът на заралии Петър Хубчев остана спокоен.

"Играхме добре, но "Брьондби" заслужено продължиха. Яд ме е, че не вкарахме двете си положения накрая. И четирите мача, които изиграхме тази година в Европа, доказват, че трябва да вярваме повече в собствените си сили.", сподели героят от САЩ'94.

От своя страна неговият колега Томас Франк бе много доволен след мача. "Очаквахме да продължим напред. Много сме щастливи, че отново не допуснахме гол. Атаката ни куца, трябва да я подобрим.", отсече старшията на "Брьондби".
В същото време датските медии сериозно оплюха дефанзивната тактика на Хубчев и го обвиниха, че е развалил мача. "Играхме срещу 11 защитници", "Какъв скучен мач", "Доспа ни се от тази среща", гръмнаха най-големите издания в родината на Ханс Кристиан Андерсен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай