Лудогорец ще играе всички мачове от Европа в София

Лудогорец ще играе всички мачове от Европа в София | StandartNews.com

София. Лудогорец ще играе всичките си домакински мачове от европейските турнири през този сезон в София. Това заяви собственикът на разградчани Кирил Домусчиев след загубата с 2:4 от Базел в първия мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

"Решихме да играем всички мачове от Европа в София като благодарност към публиката", каза собственикът на Домусчиев снощи пред националния стадион "Васил Левски".

"Имаше моменти в мача, в които играхме много добре. От една страна малшанс, но от друга играхме срещу много рутиниран отбор. Хубаво е, че стигнахме до тук, но трябва да сме реалисти. В тези клубове говорим за колосални суми, като издръжка от около 80 милиона евро. Те могат да си позволят всякакви футболисти. Не може тук аз да съм като последният мохикан и да давам само пари. Ще продължавам да издържам отбора., ще повишаваме нивото, но държавата нехае за футбола. Няма друга държава, която да не подкрепя футболът, а тук вие обвинявате Кирил Домусчиев, Тодор Батков или Венци Стефанов за всичко. Няма нито държавна, нито общинска подкрепа, аз защо да си давам парите?! Ако някой даде лев, аз ще дам пет, но няма да давам пари навсякъде", каза Домусчиев.

"Днес най-много ме зарадваха хората, които дойдоха да подкрепят отбора. Без значение кой какъв отбор подкрепя. Решихме с брат ми, че следващите мачове от Европа ще ги играем в София, независимо дали от Шампионската лига или от Лига Европа. Ще се отблагодарим на тази публика. Този стадион трудно покри критериите. Похарчихме колосални суми, за да покрием изискванията на УЕФА – от светлинно табло до превод на всички инструкции за безопасност, кетъринг и дори интернет за журналистите. Далеч сме от истината, но дори и това, че чухме химна на Шампионската лига е постижение", допълни босът на Лудогорец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай