Левски и ЦСКА-София с хикс за Лудогорец (ВИДЕО)

"Червените" отново не вкараха на "сините"

Левски и ЦСКА-София с хикс за Лудогорец (ВИДЕО) | StandartNews.com

Левски и ЦСКА-София не се победиха. "Сини" и "червени" завършиха 0:0 в дербито от 4-ия кръг на шампионския плейоф. От този резултат едва ли са доволни и двата щаба, тъй като, ако Лудогорец победи Ботев малко по-късно тази вечер ще излезе на 5 точки пред втория в първата шестица - ЦСКА-София и на цели 11 пред третия Левски. 

Срещата започна по-добре за "червените", които удариха греда още в 8-ата минута. Кристиян Малинов проби "заспалата" отбрана на Левски и разтърси гредата зад Николай Михайлов с мощен удар. 

В 32-ата минута Пинто с пропусна с глава да даде аванс на ЦСКА-София. Той стреля с глава, но покрай гредата Михайлов. До края на първите 45 минути играчите на Любослав Пенев бяха по-активни, като няколко пъти бяха близо до гол, но не намериха целта. В 38-ата минута Жоржиньо надбяга защитата на "сините", но завършващият му удар бе разочароващ. Малко по-късно и Бодуров пропусна да се разпише след корнер. Хали Тиам опита своя късмет с удар от дистанция, но не намери вратата на Черниаускас. Така първата част завърши при нулево равенство.

Второто полувреме започна далеч по-добре за играчите на Георги Дерменджиев. Първо Паулиньо стреля над гредата, а секунди по-късно Станислав Костов едва не счупи гредата на ЦСКА-София с мощен удар от дистанция. За няколко минути срещата беше прекъсната заради димната завеса дошла от димките на Сектор "Г". В 53-ата минута Михайлов първо боксира центриране от корнер, а след това спаси удар на Пинто при добавката. И тук някъде и двата тима заиграха по-предпазливо и до положения пред двете врати рядко се стигаше.

В 58-ата една лошо изчистена топка от Михайлов можеше да доведе до неприятности. Тя беше овладяна от Малинов, който побърза да я върне с центриране в наказателното поле. Жоржиньо стигна до подаването, но нямаше възможност да нанесе точен удар.

Последната чиста възможност в мача се откри пред Левски в продължението на срещата. Паулиньо намери път в наказателното поле отляво и изчака за миг включването на Мариани. Швейцарецът получи топката и стреля към долния десен ъгъл, но Черниаускас се намеси отлично.ю

Така и двата отбора се отдалечават все повече от целта заложена в ДНК-то им, а именно титлата.

В следващия кръг ЦСКА-София гостува на Ботев Пловдив, като през седмицата приема същия съперник у дома в полуфинален реванш за Купата на България. За Левски предстои домакинство срещу Берое.

 ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай