Летящ старт! Везенков събра очите на американците

Старши треньорът Майк Брайн пусна българина в игра два пъти

Летящ старт! Везенков събра очите на американците | StandartNews.com

Александър Везенков дебютира с победа в Националната баскетболна асоциация на Съединените щати и Канада. Българинът игра 16 минути и отбеляза 8 точки за неговия отбор Сакраменто Кингс при успеха като гост със 130:114 срещу състава на Юта Джаз в първия кръг от сезона, предаде БНР.

Старши треньорът Майк Брайн пусна в игра Везенков два пъти - в средата на първата четвърт и в третата четвърт.

Без Везенков в стартовата петица Сакраменто стартира чудесно мача и поведе в „Делта Сентър“ с три бързи коша за 7:0. „Кралете“ успяха да отворят разлика от 15:7 в своя полза, но домакините бързо наваксаха и я стопиха до само три при 14:17. Тогава дойде и първото прекъсване в мача.

Още в средата на първата четвърт Александър Везенков влезе на паркета за официалния си дебют за Сакраменто и пренаписа историята на българския баскетбол.

Крилото вкара три точки още от първата си стрелба в НБА, чрез които Сакраменто поведе с 20:18.

По-малко от три минути преди края на първата четвърт втората стрелба на Везенков беше къса. Все пак неговият тим успя да си върне контрола върху случващото се на паркета, като отвори разлика от 9 точки – 30:21 след серия от 10:1. Минутка по-късно родният представител демонстрира баскетболния си интелект, като спечели борбата под коша на Юта и вкара нови две точки за 32:21. Първата четвърт приключи с аванс на "кралете" от 32:24.

Везенков остана на паркета и за началото на втората четвърт. Още в нейното начало вкара невероятна тройка и покачи точковия си актив на 8, а Сакраменто увеличи преднината си – 35:21. След осем минути в игра Везенков беше заменен, като в актива му от този мач има още две борби и две откраднати точки.

Следващият мач на Везенков и Сакраменто е само след два дни – на 28 октомври (събота), когато от 5:00 сутринта българско време тимът посреща Голдън Стейт Уориърс.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Румен
преди 6 месеца

Що пишете глупости? С 8 точки голямо събиране на очите е направил.

Откажи