"Лацио" изгоря с 50 бона за расизъм

"Лацио" изгоря с 50 бона за расизъм | StandartNews.com

Не е важно дали си бял, черен или зелен, скочи обиденият Кулибали

Поредният расистки скандал избухна в италианският футбол. Този път арена на провокативните подвиквания бе "Стадио Олимпико" в Рим. В сряда вечер "Наполи" успя да победи с 2:0 домакините си от "Лацио", което не се хареса много на феновете.

Привържениците на "орлите" насочиха цялата си агресия към защитника на "Наполи" Калиду Кулибали и гостуващата агитка. Съдията на двубоя Масимилиано Ирати дори реши да спре двубоя за няколко минути, но ултрасите на римския тим не прекратиха своите скандирания. Расистките провиквания по адрес на сенегалеца доведоха солена глоба от 50 000 евро на "Лацио" от дисциплинарната комисия. Като от комисията решиха да затворят и северната трибуна на "Олимпико", където са крайните ултраси на "Лацио", за два мача. Съдията Ирати също внесе нужните документи от делегата в Дисциплинарната комисия, за да спомогне за наказанието на "Лацио". Според комисията обаче, дори Ирати да не бе стори това, наказанието е щяло да бъде същото. След двубоя и скандалите целият Рим осъмна с различни лозунги и банери в подкрепа на Кулибали. Защитникът благодари на своите поддръжници за постъпката в социалната мрежа.

"Това означава много. Благодаря ви, че застанахте зад мен и ме подкрепяте. Благодаря и на съдията Ирати, който си свърши перфектно и професионално работата", написа адресатът на обидите. Той се опита и да поучи вражески настроената агитка на "Лацио" с кратка лекция. "Футболът е повече, от това дали си бял, черен или зелен. Не е важен произхода на играчите, а това какви са като хора", допълни сенегалецът на своята стена в "Туитър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай