Култов играч на Левски издаде голяма тайна за ЦСКА. Кого ще ядоса

Биселр Иванов проговори за легендарен мач

Култов играч на Левски издаде голяма тайна за ЦСКА. Кого ще ядоса | StandartNews.com

Бисер Иванов - Легендата бе един от футболистите на Левски, които донесоха три поредни титли на тима. Неговата кариера се разви изненадващо и то на 26 години. Дефанзивният халф бе част от аматьорския Спартак (Пловдив), а изведнъж се озова на "Герена". Само няколко месеца по-късно вече бе и национал.

Той влезе във фолклора и с прословутия си автогол в легендарен мач с ЦСКА, заъвършил 1:0 за Левски с "кървавия" гол на Гонзо.

Автоголът обаче бе отменен, което бе и причината за загубата на "червените".

"Тука едни цесекари има, все ме бъзикат. По новоите правила от 2007-08 година това трябваше да е гол. Но тогава, когато беше мачът, не се изчакваше развитието на ситуацията, а флагът се вдигаше веднага и веднага се свиреше.

А сега изчакват да видят как се развива ситуацията. И по тези новите правила щяха да го зачетат, но тогава бяхме още по старите правила. И в ситуацията, аз виждам, че някой има там, гледам да избия топката. Скачам да я избия с глава, а то така стана, че... От големия пеналт с глава в ъгъла.

Неспасяемо. Иванков гледаше като изтребител. Викам му: "Айде уловия я тази". Той стои, гледаме и пита какво стана. "Какво да стане. Вади я топката от мрежата"... А може би този гол трябваше да го зачетат.

 Така мачът щеше да стане по-интересен, щеше да се отвори. А така целият мач беше тежък, припрян, а накрая бихме с онзи кървав гол на Гонзо. Не стана хубав мач за публиката, а може би ако бяха признали автогола ми, щеше да стане. Да видят хората голове, зрелище. Ние щяхме да се хвърлим, а и ЦСКА щеше да заиграе по-добре. В крайна сметка автоголът беше в 22-ата минута, имаше предостатъчно време да обърнем. Никой не е казал, че щяхме да загубим с 0:1 с този гол.

А тогава  исках  също да кажа, че нямаше как да не станем шампиони. Защото всеки обяснява как, ако сме били загубили този мач, нямало да станем шампиони. Което обаче нямаше как да се случи", каза Бисер Иванов..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай