Край! Юрген Клоп взе голямото решение за Ливърпул

Каза дали остава в английския гранд

Край! Юрген Клоп взе голямото решение за Ливърпул | StandartNews.com

Юрген Клоп успокои феновете на Ливърпул, че няма да се придържа към стандарта си да остава на една позиция точно седем години.

Германският мениджър направи това в Майнц, след което прекара точно седем години и начело на Борусия Дортмунд. Клоп пристигна на "Анфийлд" през октомври 2015-а, а след лошата форма на тима в последно време привържениците на мърсисайдци започнаха да се плашат, че Клоп може да напусне и английския клуб след (малко повече от) точно седем години.

"Не, няма да си тръгвам, а и не мога. Имам прекалено много задължения и задачи, които трябва да свърша", отсече Клоп за успокоение на феновете. 

"Намираме се в тежък период, и на мен не ми е приятно, но сега е точният момент да покажем, че този клуб е наистина специален, защото ние вярваме, или по-скоро хората вярват, че трябва и можем да преминем през това заедно. Защото когато това се случи, отново ще изживяваме великите си мигове заедно.

Отдаден съм на този клуб на 100 процента. Ако спечелим, се радвам, че съм бил част от това, но ако загубим, знам, че отговорността е изцяло моя. Такъв съм и в живота. Осъзнавам огромната отговорност, която нося, и ще направя всичко възможно бъдещето да бъде по-светло."

На Ливърпул предстои решаващ за сезона период.

Тимът е десети в класирането и все още няма спечелен мач във Висшата лига през 2023 година, а в понеделник вечерта посреща Евертън на "Анфийлд". "Карамелите" са замесени в битката за оцеляване, но миналия уикенд повалиха лидера Арсенал в дебюта на Шон Дайш.

Само пет дни по-късно пък идва гостуването на борещия се за Топ 4 Нюкасъл, а на 21-ви на "Анфийлд" е първият сблъсък с Реал Мадрид от осминафиналите на Шампионската лига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай