Краси Анев бойкотира, щафетата не стартира

Краси Анев бойкотира, щафетата не стартира | StandartNews.com

Красимир Анев отказа да участва в щафетата 4 по 7,5 км на европейското първенство по биатлон в Отепя (Ест). Заради това мъжете ни не стартираха в надпреварата. Варианти за заместници на самоковлията бяха Иван Златев и Антон Синапов. И двамата обаче болни и с висока температура. Анев е подкрепен и от личния си треньор Георги Фъртунов, с когото са изведени на индивидуално финансиране от спортното министерство.

Президентът на федерацията Екатерина Дафовска тези дни правеше всичко възможно да убеди двамата да бягат в щафетата, но явно не успяла в преговорите.

Според олимпийската шампионка отборът ни с Анев имаше шанс да влезе в шестицата и така да се осигури държавно финансиране.

Очаквано руските биатлонисти спечелиха европейската титла в щафетата със силния си състав Алексей Волков, Антон Бабиков, Александър Печьонкин и Алексей Слепов. Те използваха десет допълнителни патрона, без да влизат в наказателна обиколка, и финишираха за 1.10:50 ч. За Слепов това е трети златен медал в Отепя. Украйна завърши на второ място, а бронзът е за Норвегия. България си тръгва с два медала - сребърен на Анев в преследването и бронзов на Илиев в индивидуалното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай