Кобрата: Отказват ми, защото знаят, че ще загубят

Кобрата: Отказват ми, защото знаят, че ще загубят | StandartNews.com

София: "Ако не побеждаваме най-добрите в света, няма как да ставаме най-добрите. Тези които се отказаха го направиха, защото съм голям риск за тях. Преценяват, че ще загубят. Всичко друго са извинения. Елементарни извинения. Аз досега никога не съм отказвал мач. Ако почнеш да отказваш, какъв боксьор си. Освен да дойда да си играя тук на републиканското. Това заяви обявеният за "Шампион на годината" от Европейския боксов съюз Кубрат Пулев пред bTV.

Следващият мач на Пулев е с Руслан Чагаев от Узбекистан на 24 август. "Чакането на съперник не може да ме изнерви. Аз продължавам да съм европейски и интернационален шампион. Това, че се отказват си е техен проблем. Мисля, че с Чагаев ще стане добър мач. Залагам си двете титли, определено има риск", призна той.

По думите му перспективата да играе мач в България става все по-близка. Мисля, че е въпрос на време, съвсем близо е. Най-важна е финансовата гледна точка. Хората са казали, че у дома и стените помагат. Но колкото помагат, толкова може и да ти изиграят лоша шега. Но смятам, че българите ще ми дадат допълнителна сила, обясни той.

Мачът с Кличко не е далеч. На крачки съм до него. Скоро ще съм набрал необходимия опит - не само да му бъде конкурентноспособен, но и да го победя", коментира Кобрата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай