Кобрата смля поляк. Голяма победа

Пулев се завърна триумфално след 18-месечна пауза

Кобрата смля поляк. Голяма победа | StandartNews.com

Българският боксьор Кубрат Пулев спечели с видимо надмощие и категорично съдийско решение двубоя си срещу поляка Анджей Вавжик от свръхтежката категория на професионалния бокс, който се игра в зала „Хангар“ в Коста Меса, предаде БЛИЦ

За Кобрата това е завръщане на ринга след почти 18-месечна пауза. Той не беше участвал в битка след загубата си от Дерек Чикора със съдийско решение на 9 юли 2022 г. Именно през миналата година Вавжик се върна на ринга след шестгодишна пауза и оттогава има една загуба и една победа.

През първия рунд Пулев предимно пробваше съперника си с леви прави, докато съперникът му се стремеше да стои далеч от обсега на българина. През втората част картината на ринга се запази, но Кобрата успя да направи няколко добри комбинации. В третия и четвъртия рундове нямаше промяна на ситуацията на ринга и Кубрат Пулев беше по-активният боксьор.

В края на петия рунд българинът прати притисна съперника си до въжетата и нанесе опасен удар, но полякът протестира, че е бил ударен с лакът и съдията направи предупреждение на Кобрата.

В началото на шестия рунд полякът започна по-активно, но Пулев успя да се справи с него и отново върна предимството си на ринга. В един момент дори разклати Вавжик, а в самия край прати съперника в нокдаун, но малко след това прозвуча гонгът за край на рунда. Доминацията на Кубрат Пулев продължи и в следващите две части.

В старта на осмия рунд българинът отново прати съперника в нокдаун, но Вавжик бързо се изправи на крака. В деветата част полякът започна все повече да отбягва Пулев, но Кобрата успя да стигне до няколко добри десни прави и леви крошета. В последния рунд полякът очевидно започна да търси клинчове, за да не получава удари от Пулев. Тактиката му не сработи много добре, тъй като Кубрат успя да пласира два поредни десни прави в главата на съперника.

За Кубрат Пулев това е 30 победа на професионалния ринг от 33 мача. 14 от успехите му са постигнати с нокаут, 15 със съдийско решение и една е заради дисквалификация на Евгени Орлов по време на двубоя от 2010 г. Днешният успех ще помогне на Кобрата да се върне в Топ 10 на световната ранглиста, а това може да го приближи до нова битка за някоя от световните титли.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Кире коравио
преди 4 месеца

Това се нарича бой на пенсионерите

Откажи