Капо сме и в гимнастиката, ансамбълът изпусна медал (ОБЗОР от Баку)

Капо сме и в гимнастиката, ансамбълът изпусна медал (ОБЗОР от Баку) | StandartNews.com

Това не беше нашето състезание, съжалиха момичетата

Ансамбълът ни в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова се връщат в България без медал от Игрите в Баку.

Световните ни шампионки не успяха да се възползват от грешките, които преди тях допуснаха съставите на Русия и Италия, за да спечелят медал. Изпускането на уред и оценка от 16,750 т. им отреди четвърто място във финала на три чифта бухалки и два обръча. Титлата взе Беларус със 17,600 т. Израел спечели сребърното отличие - 17,500, а бронзът остана за Украйна - 17,150. Момичетата на Ина Ананиева останаха без финал на пет ленти и се наредиха пети в многобоя.

"Определено не беше нашето състезание. Допуснахме грешки. Изпуснахме медал. Това ни каза и нашата треньорка. Ние не знаем какво става преди нас и това, че другите отбори са допуснали грешки по никакъв начин не ни е повлияло. Не знаем какво се случи. От тук нататък ще се работи много повече, защото ние реално с тези елементи, от които беше грешката нямаме проблем. Не можем да кажем, че този път сме тренирали по-малко. Напротив, бяхме даже още по-съвестни", коментираха момичетата пред БНР.

Невяна Владинова завърши на пето място на финала на бухалки. Нашата гимнастичка изигра отлично композицията си и получи оценка от 17.500 т. Победителка на този уред стана Яна Кудрявцева (Рус) с 19,200 т.

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева подкрепи грациите. "Горе главите, момичета!
Има и такива състезания. Важното е какво ще направим в тренировките до предстоящите състезания! Обичам ви!", написа тя в мрежата.

Волейболистките напускат Баку след тежка загуба

Женският ни национален отбор по волейбол приключи участието си на европейските игри в Баку. Нашите момичета понесоха тежка загуба от Холандия с 0:3 (-20, -18, -19) в последния си мач от груповата фаза, който се игра пред около 500 зрители в Кристалната зала. Поражението бе четвърто за "лъвиците", които се отчетоха с една победа и общо 4 точки, а за следващата фаза се класират първите четири тима от двете групи. "Това е третият мач, в който не играем добре. За отбор като нашия, трябва да реагираме мигновено след загуба като тази, която допуснахме от Сърбия. Не го направихме срещу Хърватия, а срещу Холандия също не показахме нужната реакция. Това е нашият най-голям проблем. Тук нещата не опират до волейбол, а до начина по който влизаш в мача", заяви след срещата капитанът Елица Василева.

"Надавам се да сме направил крачка напред в отношенията между нас. Този отбор не заслужава критика. Той е достатъчно самокритичен. За съжаление от години все сме близко до големия успех и с нещо малко не успяваме. Искам да ви благодаря за хубавите думи за момичетата, защото те го заслужават. Поемам всички негативи върху себе си. Това не е провал, а само начало. До европейското първенство този отбор ще има друго лице", заяви треньорът Драган Нешич пред БНР.

Михайлов не финишира, лош ден за бокса и стрелбата

Деница Елисеева загуби по точки с 0:3 съдийски гласа от Кейти Тейлър (Ирл) в среща в категория до 60 кг на турнира по бокс за жени и приключи участието си в Игрите още след първото си появяване на ринга. Българката изтегли възможно най-лошия жребий - ирландката, която е олимпийска шампионка от Лондон 2012 и настояща световна и европейска такава. Антон Ризов не успя да се класира за финала на стрелбата с пушка от 50 м от три положения. Той завърши 31-и в квалификацията.

Стефан Христов финишира на предпоследното, 59-о място в колоезденето на шосе като преодоля трасето от близо 216 км, за 5 часа и 42 мин. и остана на около 15 минути след победителя Луис Леон Санчес (Исп). Николай Михайлов, не финишира. Отказа се след 13-ата контрола от общо 16.

Нашите в понеделник

06,30 и 14,45 Стрелба, смесен старт, Самуил Донков, Антоанета Бонева
07,00 и 12,00 Стрелба с лък, индивидуално мъже, Явор Христов
07,00 и 20,00 Бадминтон, сингъл и двойки, квалификации, Л. Зетчири, П, Неделчева, Б. Кисьов, Г. Стоева, С, Стоева, Л. Михайлов, М. Михайлов
08,00 и 17,00 Самбо, мъже и жени, Магдалена Върбанова, Калина Стефанова, Ваня Иванова, Габриела Гигова, Борислав Янков
10,30 и 16,00 Бокс, Стойка Петрова, Стефан Иванов, Даниел Асенов
12,30 Волейбол, мъже, България - Словакия

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай