Кандидат-депутат черпи за среброто

Руми пета, съпруг и кумове викат за българката в Тирана

Кандидат-депутат черпи за среброто | StandartNews.com

Тирана. Милка Манева почерпи треньорския щаб и колегите си за сребърния медал от европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана. Щангистката е кандидат-депутат и заема пето място в листата на ГЕРБ в Смолян, а освен това е и общински съветник. "Ние си имаме традиция. При отличие софрата е от състезателите", сподели през смях генсекът на федерацията Борислав Гидиков. Манева стана вицешампионка в категория до 63 кг. Националката направи по 2 успешни опита в двете движения, като изхвърли 96 кг и изтласка 121 кг. Така с резултат от 217 кг заслужи втората позиция в двубоя. Недостижима на първо място завърши рускинята Марина Шайнова с 235 кг. Въпреки успеха Милка не остана доволна от начина, по който вдигала в надпреварата. Родният щаб обаче е удовлетворен. "Тактиката бе да гоним медал", отсече Гидиков.

Румяна Станчева (69 кг) завърши пета в двубоя с 215 кг. Златото отиде за Оксана Сливенко (Рус) с 257 кг. Дъщерята на треньорката ни Кристияна Колева започна по-късно подготовката си за европейското заради здравословен проблем. Специално за шампионата в албанската столица пристигна съпругът и кумовете й. През лятото на миналата година Руми вдигна сватба.

Късно снощи на подиума трябваше да излезе 5-ият от Олимпиадата в Лондон Иван Марков (85). Очакванията към него бяха големи, след като според заявката си възпитаникът на Иван Иванов бе лидер за спечелването на титлата в тази категория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай