Изкуство на корта! Наш тенисист с първа победа за годината

Повече информация за мача

Изкуство на корта! Наш тенисист с първа победа за годината | StandartNews.com

Втората ракета на България Димитър Кузманов спечели девет поредни гейма във втория и третия сет и победи френския квалификант Дан Аде с 4:6, 6:0, 6:3 в мач от първия кръг на чалънджъра за мъже в зала в Кимпер, Франция, който е от категория 125. Това бе първи успех за 30-годишният пловдивчанин за годината.

Националът за Купа "Дейвис" започна отлично мача. Кузманов взе първото си продаване и моментално проби съперника, защитавайки брейка в третия гейм. Французинът обаче върна пробива в петия гейм и спечели още един в седмия за 4:3, а по-късно затвори частта на първо разиграване за сета.

След паузата Кузманов бе безгрешен. В рамките на сета той направи три аса и записа три пробива от осем възможности за перфектното 6:0. Аде спечели само 12 разигравания срещу 27 за Кузманов, който изравни резултата след едва 33 минути по часовник.

Кузманов продължи серията си в последния сет. Българинът,, взе подаването си на старта, проби отново французина във втория гейм и затвърди преднината си в третия. Така той спечели девет поредни гейма и изгради преднина, която запази до крайното 6:3.

С победата Кузманов си гарантира осем точки за световната ранглиста, където е №234 сега, както и 2420 евро от наградния фонд.

Следващият му съперник е 94-ият в световната ранглиста Артюр Риндернеш от Франция, който е поставен под номер 2 в схемата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай