Ивет се разплака: Минах през много болка, ще ме видите пак

Изпитах радост и щастие от това, че стигнах до тези пет, защото имаше моменти, в които изглеждаше невъзможно, каза атлетката ни

Ивет се разплака: Минах през много болка, ще ме видите пак | StandartNews.com

Ивет Лалова е изключително радостна и щастлива от петото си участие на Олимпиада. 37-годишната спринтьорка стана рекордьорка по този показател сред българските лекоатлети, след като днес завърши на 31-ото място на 200 метра в Токио с лично постижение за сезона от 23.39 секунди. Ивет остана на 24 стотни от секундата от класиране за полуфиналите.

Лалова е втората българска атлетка с пет олимпийски участия, като най-доброто й представяне е в Атина 2004, когато остана четвърта на 100 метра и пета на 200 метра. Първата е Светла Димитрова-Пищикова. Двукратната европейска шампионка и световна вицешампионка на 100 метра с препятствия застава на старт последователно в Сеул 1988, Барселона 1992, Атланта 1996, Сидни 2000 и Атина 2004.

След финала днес Ивет хвърли голямата бомба, обявявайки, че може да я видим и на Олимпиадата в Париж през 2024 година, въпреки че тогава вече ще е на 40 г., пише Блиц.

Българката показа пет пръста, а емоциите надделяха и тя се разплака.

"Показах пет. Изпитах радост и щастие от това, че стигнах до тези пет, защото имаше моменти, в които изглеждаше невъзможно. Олимпиадата изглеждаше неосъществима с пандемията, която ни застигна миналата година, с моя труден сезон, почти невъзможен, защото направих само един-два старта, с контузията, която имах през май - разтежение на сухожолието. Наистина тези пет започнаха да изглеждат като мираж. Затова много пъти през последните пет години моите цели за тази Олимпиада се изменяха във времето", каза Ивет. 

"В началото нямах абсолютно никакви планове да продължавам да тренирам до Токио. В следващия момент нещата така ме хванаха и завихриха и толкова ми харесаха, видяхме, че направих едни от най-хубавите си сезони именно преди две години в Доха, с едни от най-силните ми резултати на 200 метра. Това ме увлече много. Изминаха две години, които бяха много тежки за всички. Затова щастие и гордост. Направих рекорд, защото съм първата лекоатлетка, която записва участие на пет Олимпиади. Това беше една малка цел, която да ме мотивира, която да ме накара да се усмихвам", продължи звездата.

Лалова днес направи 22-ия си старт на Олимпиада, като си остави вратичка, че може да опита и на Игрите в Париж през 2024 година - "23-ият старт беше много близо. За мъничко се изплъзна. Не искам да казвам не, защото не искам да свършва. Но в същото време не искам да казвам не и на много други неща в живота ми. Затова ще кажа: "Нека видим". Остават три години, но за тези три години всичко може да се случи", коментира Ивет. 

Българката обясни, че е очаквала бягане под 23 секунди, което щеше да я класира за полуфиналите, но липсата на стартове заради контузията, от която тя вече е напълно излекувана, си е оказала влияние.

"Честно казано през последните два месеца трябваше да наведа много ниско глава и да работя толкова много, да мина през толкова много болка, през толкова много труд, които не си спомням през последните години, но именно това беше моята цел, идвайки в Токио - да не запиша просто последно или поредно бягане, а да се доближа максимално до това, което един атлет с моя опит, на моята възраст, би се радвал да направи като участие. Бях сигурна, че ще направя бягане под 23 секунди. Явно тук ми изигра шега липсата на стартове през сезона и това, че вълнението беше много голямо. Радостта, която ме обзе в момента, в който излязох на старта, обикновено там сме уплашени, страх ни е, притесняваме се, а мен ме заля едно щастие и си повтарях през лятото време "стигнахме", добави развълнуваната Ивет Лалова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай