Играч на Арсенал поиска да си бие на фронта!

Може ли да зареже Лондон и кариерата си

Играч на Арсенал поиска да си бие на фронта! | StandartNews.com

Футболистът на Арсенал, Олександър Зинченко, би преустановил футболната си кариера и би отишъл да се бие на фронта за Украйна по време на войната с Русия.

"Мисля, че отговорът е ясен: ще отида да се бия", отговори Зинченко.

Футболистът каза, че има приятели от ученическите години, които в момента са на фронта.

"Никога няма да забравим какво ни причиниха руснаците. Те ни наричаха "братя и сестри", но нападението показа, че няма как повече да сме приятели с тях. И на това ще науча децата ми, а те ще научат своите. Знам за стотици деца, чиито родители са били убити във войната. Това е неприемливо!"

"Трудно е да приемеш, че доскоро с тях бяхме в едно и също училище. Играехме футбол в училищния двор или на стадиона, а в момента те трябва да защитават родината ни", продължи Зинченко.

"И, честно казано, това е трудно за възприемане, но така стоят нещата. Не можем да се откажем. Знам, че вероятно някои хора си мислят, че за мен е много по-лесно, след като съм си в Лондон, а не в Украйна. Наистина се надявам тази война да приключи скоро", заяви той.

"Точно сега няма как да бъда по-горд от това, че съм украинец. Мечтата ми е войната да приключи скоро и да изградим страната си наново по начина, по който искаме", завърши Зинченко.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай