Грациите с престижна оценка за оригиналност

Грациите с престижна оценка за оригиналност | StandartNews.com

Международната федерация по гимнастика официално е признала за оригинална новата композиция на ленти в репертоара на ансамбъла ни. Освен нашите грации само отборите на Италия и Русия са заслужили такъв сертификат.

"С езика на числата това носи допълнително 0,4 при оценяване на състезания, което никак не е малко", сподели треньорката на световните шампионки в многобоя от 2014 г. Ина Ананиева. Тя получи за трети път значката "Златен трикольор" за треньор на месеца в анкетата на Пресклуб "България". Ансамбълът прибави във витрината на най-красивия спорт 11-а Купа на победата за отбор номер 1 от 2001 г. насам.

Ансамбълът ни пътува в края за месеца за участие в първата световна купа за сезона в Лисабон (Пор). След това идва второто състезание от веригата в Песаро (Ит) и в Ташкент (Узб). Безспорно като едно от най-големите събития грациите очакват европейските олимпийски Игри в Баку през юни. Момичетата очакват с нетърпение да видят новите съчетания на основните им конкуренти Италия, Испания, Азербайджан и Беларус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай