Готвят ли бойкот звездите на US Open

Елитът със специална видеоконференция

Готвят ли бойкот звездите на US Open | StandartNews.com

Най-добрите тенисисти в света, сред които и българинът Григор Димитров, гласят бойкот на US Open. Според испанския в. „Марка“ играчите от Топ 20 на ранглистата на АТР са изразили намерение групово да пропуснат Откритото първенство на САЩ. Гришо е №19 в световната ранглиста и №14 сред поставените на US Open.
Това е станало по време на видеоконференция между АТР и Тенис асоциацията на САЩ. Най-добрите тенисисти, водени от Новак Джокович, са заявили, че няма да пътуват до Ню Йорк, ако при завръщането си в Европа за участие в други турнири от календара ще трябва да се подложат на карантина.
Испанското издание уточнява, че през миналата седмица са били проведени най-малко 20 тайни разговора между най-добрите тенисисти в света чрез приложението „Zoom“.

Григор Димитров и Новак Джокович все още не са потвърдили, че ще участват на US Open. Още преди 20 дни Ноле обяви, че може да не играе на Откритото първенство на САЩ, ако след завръщането трябва да се подложи на карантина. Сега явно той е получил подкрепата и на останалите в световния Топ 20.

До момента Рафаел Надал, Ник Кириос и световната №1 при жените Ашли Барти обявиха, че ще пропуснат шампионата на кортовете във Флашинг Медоус. Роджър Федерер пък няма да играе до края на годината след претърпяна операция.

СВЕТОВНИЯТ ТОП 20 В МЪЖКИЯ ТЕНИС КЪМ МОМЕНТА
1.Новак Джокович (Сър)
2.Рафаел Надал (Исп)
3.Доминик Тийм (Ав)
4.Роджър Федерер (Швейц)
5.Данийл Медведев (Рус)
6.Стефанос Циципас (Гър)
7.Александър Медведев (Гер)
8.Матео Беретини (Ит)
9.Гаел Монфис (Фр)
10.Давид Гофен (Бел)
11.Фабио Фонини (Ит)
12.Роберто Баутиста Агут (Исп)
13.Диего Шварцман (Арж)
14.Андрей Рубльов (Рус)
15.Карен Хачанов (Рус)
16.Денис Шаповалов (Кан)
17.Стан Вавринка (Швейц)
18.Кристиан Гарин (Чили)
19.Григор Димитров (Бъл)
20.Феликс-Оже Алиасим (Кан)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай