Гибона: Физическото да се извади от учебната програма

Гибона: Физическото да се извади от учебната програма | StandartNews.com

Националният селекционер на България по волейбол Пламен Константинов заяви в ефира на Нова телевизия, че в момента часовете по физическо възпитание в училищата са "безсмислени, защото се провеждат между другото."

"Физическото трябва да се извади от учебната програма. Не може да имаш първи час физика, втори физическо, трети химия. Слизат по ризка и дънки, поритат футбол без да се преобличат и после се качват на следващия час. Безсмислено е. Примерно трябва да е първа смяна учене, следобед спорт. Това е смислено. Така ще го ангажираш това дете. Спортът не е само за професионалисти. Спортът учи на дисциплина, на хигиена", продължи Константинов.

"По времето на комунизма имаше уникална система, която даваше страхотни резултати в спорта. Трябваше да я съхраним и тя да се впише в новото време", каза още той и добави, че в момента "елитните спортисти се броят на пръсти".

"А, за да се запълнят липсите, трябва да се започне от училищния спорт, да се премине през масовия, за да се стигне до професионалния", обясни още Гибона.

"Правят се спортни съоръжения с пари по европрограми за развитие на селските райони. Модерни зали се появяват на места, където няма деца", отсече още селекционерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай