Фюри спечели с технически нокаут срещу Уайлдър

Циганският крал отново е на върха, съперникът му загуби за първи път

Фюри спечели с технически нокаут срещу Уайлдър | StandartNews.com

Тайсън Фюри спечели с технически нокаут в седмия рунд реванша срещу Дионтей Уайлдър за титлата шампион на Световния боксов съвет (WBC). Мачът се игра на ринга в легендарния хотел MGM Grand в Лас Вегас.

Мачът започна с много по-добра игра на Фюри. Благодарение на ръста и дългите си ръце той държеше на разстояние Уайлдър. Ударите на Краля на циганите, както наричат Фюри бяха доста тежки, като в същото време неговия съперник не можеше да му отговори адекватно. Очакваното се случи в края на третия рунд. Фюри успя да вкара силно дясно кроше в главата на Уайлдър и го прати в нокдаун. В четвъртия рунд превъзходството на Фюри продължи, а от лявото ухо на съперника му започна да тече кръв. Въпреки, че се криеше в тялото на британеца Уайлдър бе повален във втори нокдаун в средата на петия рунд. Фюри продължи да демонстрира превъзходството си, а силите на американеца постепенно свършваха. След като в шестия агонията на американеца продължи всичко логично приключи точно 1,39 мин след началото на седмия рунд. Тогава главния съдия видя, че Уайлдър няма сили да продължи и присъди победа за Фюри с технически нокаут. Загубата е първа за Уайлдър.

От мача двамата боксьори ще получат като приходи по 5 милиона долара по договор. Заради големите приходи от платеното излъзване на мача по света те ще вземат допълнително минимум по още 25 милиона долара.

фото БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай