Французин дойде за договор с "Левски"

Даске преминава медицински прегледи в София

Французин дойде за договор с "Левски" | StandartNews.com

"Левски" е пред подписване на договор с трето ново попълнение, обяви dsport. Това е френският централен защитник Томас Даске. Той вече е в София и в момента минава медицински прегледи. Ако всичко с тях е наред, французинът ще подпише договор със „сините“ и ще бъде представен като нов играч. Даске играе на позицията централен защитник, но може успешно да бъде използван и като вътрешен халф.

Даске е на 26 години и е висок 178 сантиметра. Левски би бил първият чуждестранен клуб в кариерата му, която до момента е минала главно в по-ниските дивизии на френския футбол. Даске е юноша на Троа, където обаче не успява да се наложи в първия отбор. През сезон 2014/2015 той все пак изиграва пет мача за тима по време на шампионския сезон в Лига 2. След това обаче не получава професионален договор, а след неуспешни проби в белгийски отбори, остава още година във втория тим на Троа в пета дивизия.

В последствие преминава в Льо Ман, който по това време също е в петото ниво на френския футбол. Той е един от петимата играчи на тима, които са част от отбора в три поредни сезона с промоции, за да се стигне до Лига 2. През изминалия сезон той изигра 10 мача, от които 9 като титуляр.

В момента Даске е свободен агент, така че Левски няма да плаща трансферна сума за него. Според специализирания сайт transfermarkt неговата стойност се оценява на 325 хиляди евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай